W celu dokonania rezerwacji konieczne jest wykupienie Voucheru na kolację o wartości 100,00 zł. Voucher gwarantuje rezerwację wybranego stolika na daną godzinę, uprawnia do skorzystania z 10 % rabatu od cen w karcie oraz zapewnia gratisową lampkę wina musującego dla każdej osoby. Rachunek za kolację walentynkową zostanie pomniejszony o wartość Vouchera.
Wszystkich którzy nie zdecydują się na zakup Vouchera zapraszamy do naszej Restauracji w dniu 14 lutego 2017 r. Dołożymy wszelkich starań aby dla nikogo w tym dniu nie zabrakło stolika na zjedzenie romantycznej kolacji.
MENU WALENTYNKOWE
Przystawki / Starters
1. Tatar z łososia 24,00 zł
(Łosoś, świeży ogórek, koperek, jajko przepiórcze)
Salmon tartare
( Salmon, fresh cucumber, dill, quail egg )
2. Carpaccio wołowe 26,00 zł
(wołowina, oliwa z oliwek, ocet winny, rukola, suszone pomidory,parmezan)
Beef carpaccio
(beef, olive oil, vinegar guilt, arugula, sun-dried tomatoes , Parmesan cheese)
3. Leśne skarby owinięte ciastem francuskim 22,00 zł
(borowiki, podgrzybki, pieczarki, ser owczy wędzony, ciasto francuskie)
Forest Treasures wrapped French cake
(Porcini mushrooms, Boletus mushrooms, Champignons, smoked sheep's milk cheese, French cake )
4. Krewetki z chili duszone w białym winie podawane z awokado i rukolą 30,00 zł
(krewetki, chili, białe wino, avocado, rucola, sos andaluzyjski)
Braised Shrimps in white wine and chili served with avocado and arugula
(shrimps, chili, white wine, avocado, argula, Andalusian sauce )
Zupy / Soups
1. Krem pomidorowy z grillowaną pomarańczą i kwaśną śmietaną 14,00 zł
Cream of tomato with grilled orange and sour cream
2. Krem szparagowy na białym winie 16,00 zł
Cream of asparagus cooked in white wine
3. Francuska zupa cebulowa z grzanką z mozzarellą 16,00 zł
French onion soup with toast with mozzarella
Dania główne / Main Courses
1. Kurczak faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami na zielonym ryżu 34,00 zł
(filet z kurczaka, pomidor suszony, szpinak, zielony ryż)
Chicken with spinach and sun-dried tomatoes with green rice
(chicken breast, cheese, sun-dried tomatoes, spinach, green rice)
2. Kurczak zagrodowy z kostką z sałatką colesław z lubczykiem i z ziemniakiem pieczonym 34,00 zł
(filet z kurczaka z kostką metoda sous - vide, smażony, sałatka colesław z lubczykiem, ziemniak pieczony)
Chicken breast with bone served with Coleslaw salad with lovage and baked potato
(chicken breast with bone prepared by method sous - vide and fried, Coleslaw salad with lovage, baked potato)
3. Policzki wieprzowe z kaszotto warzywnym 38,00 zł
(policzki wieprzowe, kaszotto warzywne)
Pork Cheeks with Porridge with vegetables
(pork cheeks, porridge, vegetables)
4. Filet z kaczki z marynowaną gruszką w anyżu i kardamonie z ziemniakiem pieczonym i sosem malinowym 46,00 zł
(filet z kaczki, marynowana gruszka, anyż, kardamon, ziemniak pieczony, sos malinowy)
Duck Breast with marinated pear in anise and cardamom with baked potato and raspberry sauce
(duck breast, marinated pear, anise, cardamom, baked potato, raspberry sauce)
5. Saltimbocca alla romana z tagliatelle marchewkowym podana na placku ziemniaczanym 46,00 zł
(cielęcina, szynka parmeńska, szałwia, tagliatelle marchewkowe, placek ziemniaczany)
Saltimbocca alla romana with carrot tagliatelle served on a potato pancake
(Veal, Parma ham, sage, carrot tagliatelle, potato pancake)
6. Filet z łososia pieczony z salsą verde w papilocie z ciepłą sałatką z batatów i pomidorków cherry 48,00 zł
(filet z łososia, salsa verde, bataty, pomidorki cherry)
Baked Salmon in curlpapers with verde salsa with Warm salad with sweet potatoes
and cherry tomatoes
(salmon steak, verde salsa, sweet potatoes, cherry tomatoes )
Desery / Desserts
1. Panna cotta z musem brzoskwiniowym 16,00 zł
(panna cotta, mus brzoskwiniowy)
Panna cotta with peach mousse
2. Suflet czekoladowy z lodami miętowymi 24,00 zł
(suflet czekoladowy, lody miętowe, kruszone maliny, sos balsamiczny)
Chocolate souffle with mint ice cream
3. Tiramisu truskawkowe 18,00 zł
(mix lodów 3 gałki, owoce, bita śmietana)
Strawberry Tiramisu
4. Tarta z malinami i musem z białej czekolady 18,00 zł
(tarta biszkopt, maliny, mus z białej czekolady)
Tart with raspberries and white chocolate mousse
5. Semifredo makowe z sorbetem malinowym 16,00 zł
Poppy Semifredo with raspberry sorbet
6. Crumble owocowe z nutą marcepanową 22,00 zł
Fruit Crumble with a little bit of marzipan