WALENTYNKI

14 luty 2017


W celu dokonania rezerwacji konieczne jest wykupienie Voucheru na kolację o wartości 100,00 zł. Voucher gwarantuje rezerwację  wybranego  stolika  na  daną  godzinę,  uprawnia  do skorzystania z 10 % rabatu od cen w karcie oraz zapewnia gratisową lampkę wina musującego dla każdej osoby. Rachunek za kolację walentynkową zostanie pomniejszony o wartość Vouchera.

Wszystkich  którzy  nie  zdecydują się na zakup Vouchera zapraszamy do naszej Restauracji w dniu 14 lutego 2017 r. Dołożymy wszelkich starań aby dla nikogo w tym dniu nie zabrakło stolika na zjedzenie romantycznej kolacji.



MENU WALENTYNKOWE


Przystawki / Starters

1. Tatar z  łososia   24,00 zł

(Łosoś, świeży ogórek, koperek, jajko przepiórcze)

Salmon tartare

( Salmon, fresh cucumber, dill, quail egg )

2. Carpaccio wołowe   26,00 zł

(wołowina, oliwa z oliwek, ocet winny, rukola, suszone pomidory,parmezan)

Beef carpaccio 

(beef, olive oil, vinegar guilt, arugula, sun-dried tomatoes , Parmesan cheese)

3. Leśne skarby owinięte ciastem francuskim   22,00 zł

(borowiki, podgrzybki, pieczarki, ser owczy wędzony, ciasto francuskie)

Forest Treasures wrapped French cake 

(Porcini mushrooms, Boletus mushrooms, Champignons, smoked sheep's milk cheese, French cake )

4. Krewetki z chili duszone w białym winie podawane z awokado i rukolą   30,00 zł

(krewetki, chili, białe wino, avocado, rucola, sos andaluzyjski)

Braised Shrimps in white wine and chili served with avocado and arugula

(shrimps, chili, white wine, avocado, argula, Andalusian sauce )


Zupy / Soups

1. Krem pomidorowy z grillowaną pomarańczą i kwaśną śmietaną       14,00 zł

Cream of tomato with grilled orange and sour cream

2. Krem szparagowy na białym winie   16,00 zł

Cream of asparagus cooked in white wine

3. Francuska zupa cebulowa z grzanką z mozzarellą    16,00 zł

French onion soup with toast with mozzarella


Dania główne / Main Courses

1. Kurczak faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami na zielonym ryżu   34,00 zł

(filet z kurczaka,  pomidor suszony, szpinak, zielony ryż)

Chicken with spinach and sun-dried tomatoes with green rice

(chicken breast, cheese, sun-dried tomatoes, spinach, green rice)

2. Kurczak zagrodowy z kostką z sałatką colesław z lubczykiem i z ziemniakiem pieczonym   34,00 zł

(filet z kurczaka z kostką metoda sous - vide, smażony, sałatka colesław z lubczykiem, ziemniak pieczony)

Chicken breast with bone served with Coleslaw salad with lovage and baked potato

(chicken breast with bone prepared by method sous - vide and fried, Coleslaw salad with lovage, baked potato)

3. Policzki wieprzowe z kaszotto warzywnym   38,00 zł

(policzki wieprzowe, kaszotto warzywne)

Pork Cheeks with Porridge with vegetables 

(pork cheeks, porridge, vegetables)

4. Filet z kaczki z marynowaną gruszką w anyżu i kardamonie z ziemniakiem pieczonym i sosem malinowym   46,00 zł

(filet z kaczki, marynowana gruszka, anyż, kardamon, ziemniak pieczony, sos malinowy)

Duck Breast with marinated pear in anise and cardamom with baked potato and raspberry sauce 

(duck breast, marinated pear, anise, cardamom, baked potato, raspberry sauce)

5. Saltimbocca alla romana z tagliatelle marchewkowym podana na placku ziemniaczanym   46,00 zł

(cielęcina, szynka parmeńska, szałwia, tagliatelle marchewkowe, placek ziemniaczany)

Saltimbocca alla romana with carrot tagliatelle served on a potato pancake 

(Veal, Parma ham, sage, carrot tagliatelle, potato pancake)

6. Filet z łososia pieczony z salsą verde w papilocie z ciepłą sałatką z batatów i pomidorków cherry   48,00 zł

(filet z łososia, salsa verde, bataty, pomidorki cherry)

Baked Salmon in curlpapers with verde salsa with Warm salad with sweet potatoes 

and cherry tomatoes 

(salmon steak, verde salsa, sweet potatoes, cherry tomatoes )


Desery / Desserts

1. Panna cotta z musem brzoskwiniowym   16,00 zł

(panna cotta, mus brzoskwiniowy)

Panna cotta with peach mousse

2. Suflet czekoladowy z lodami miętowymi   24,00 zł

(suflet czekoladowy, lody miętowe, kruszone maliny, sos balsamiczny)

Chocolate souffle with mint ice cream

3. Tiramisu truskawkowe   18,00 zł

(mix lodów 3 gałki, owoce, bita śmietana)

 Strawberry Tiramisu

4. Tarta z malinami i musem z białej czekolady   18,00 zł

(tarta biszkopt, maliny, mus z białej czekolady)

Tart with raspberries and white chocolate mousse

5. Semifredo makowe z sorbetem malinowym   16,00 zł

Poppy Semifredo with raspberry sorbet

6. Crumble owocowe z nutą marcepanową   22,00 zł

Fruit Crumble with a little bit of marzipan